14. des. 2010

Rincon de la Vieja

Sammen med en gjeng andre ivrige spansk-studenter dro vi på roadtrip til et naturreservat nordvest i Costa Rica, Rincon de la Vieja. De andre studentene var fra Canada, USA, Sveits og Tyskland. Vi hadde også med oss en gal lokal guide med ADHD, Alberto. Etter en time på humpete vulkanvei kom vi fram til hyttene våre på en farm i regnskogen. Costa Ricanerne har spesialisert seg på øko-turisme, noe som merkes godt, og disse utfluktene er imponerende proffe fra start til slutt.

Frokost klokka sju neste morgen og en fullstappa dag ventet. Vi fikk hver vår hest for dagen og så jagde de oss avgårde i galopp oppover i skogen. Vi fikk prøve oss på den lokale spesialiteten Canopy, taubane gjennom skogen langt over bakken. Veldig gøy! Spesielt populært at André glemte å bremse, og slengte både seg selv og to av guidene inn i et tre 100 meter over bakken. Det gikk kjempefint!

Rideturen bar videre langt inn i skogen, der flere amerikanske turister hadde gått seg vill og aldri var blitt funnet. Her finnes det varme kilder, med illeluktende vann som bobler opp av bakken. På veien hjem rakk vi innom en foss der vi fikk bade før mørket og alle de skumle nattdyrene dukket fram...

Hest er best, syns Eline. Hest er best (som pålegg), syns André...

Canopy...

Mere hest er best...

Kvikksølv-sump...
Nei, man blir ikke kvikk av dette, men man lukter ihvertfall egg etterpå...
Bade-girls...
Som fosser av badeglede...
Ute av regnskogen (hvor det faktisk regnet hele tiden) - lunch på vei hjem...

Ingen kommentarer: